servicestamatis

Υπηρεσίες

Η συνεργασία μας με την BOSCH τα τελευταία χρόνια μας έχει δώσει επιπλέον τεχνογνωσία που χρειάζεται σήμερα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα νέων και παλαιών συστημάτων τροφοδοσίας καυσίμου

Με την εξελιγμένη τεχνολογία της BOSCH (εξουσιοδοτημένο service), την άριστη τεχνογνωσία (παρακολούθηση σεμιναρίων της BOSCH) και έμπειρο τεχνικό προσωπικό, το συνεργείο μας κάνει σωστή, έγκυρη διάγνωση του συστήματος ψεκασμού και επισκευή.

Η καλή λειτουργία του συστήματος ψεκασμού κάνει το αυτοκίνητο περισσότερο ασφαλές και φιλικό προς τον οδηγό αλλά και το περιβάλλον. Η πρόοδος στην εξέλιξη των συστημάτων ψεκασμού είναι μεγάλη τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη και εφαρμογή του άμεσου ψεκασμού στη βενζίνη δίνει περισσότερες δυνατότητες στο αυτοκίνητο, όπως μεγαλύτερη οικονομία, περισσότερη ιπποδύναμη και σίγουρα άλλη αίσθηση σε ότι αφορά την συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Ήδη έχουμε μπει στην εποχή του άμεσου ψεκασμού και στην βενζίνη, όπως επίσης σε μια εποχή που τα ολοκληρωμένα συστήματα ψεκασμού μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από τα συμβατικά συστήματα μονού και πολλαπλού ψεκασμού. Τα συστήματα ψεκασμού που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων, για τους διάφορους κινητήρες ποικίλουν, ανάλογα τα κυβικά την αξιοπιστία και αρκετά ακόμη χαρακτηριστικά.

Ο κύριος σκοπός του συστήματος ψεκασμού είναι να τροφοδοτεί τη μηχανή όπως και στο καρμπυρατέρ με ένα μίγμα αέρα-βενζίνης. Η αναλογία καυσίμου-αέρα πρέπει να είναι η κατάλληλη ώστε η καύση που πραγματοποιείται να καλύπτει όλες τις φάσεις λειτουργίας του κινητήρα.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος στα επιβατικά αυτοκίνητα βασίζεται στους εγκεφάλους ελέγχου, όπως ο FSA 560 και συμπεριλαμβάνει μια σειρά από ελέγχους στον κινητήρα και στα συστήματα ανάφλεξης και ψεκασμού. Παράλληλα με το service του αυτοκινήτου, πολλές φορές ένας ηλεκτρονικός έλεγχος είναι απαραίτητος. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουμε την καλή απόδοση των συστημάτων αλλά και την συμπίεση του κινητήρα. Επίσης μπορούμε να ελέγξουμε την λειτουργία όλων των αισθητήρων του οχήματος με παλμογράφο.

Διαθέτουμε τον εγκέφαλο ελέγχου της νέας γενιάς, τον οποίο η Bosch παρουσίασε πολύ πρόσφατα τον FSA 720/740. Η συσκευή αυτή είναι απλά καταπληκτική αφού δίνει πάρα πολλές δυνατότητες μέτρησης τιμών όλων των αισθητήρων αλλά και σύγκρισης αυτών των τιμών με προδιαγραφόμενες τιμές που δίνει ο κατασκευαστής.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος στα σημερινά αυτοκίνητα μάς βοηθάει να λύσουμε προβλήματα βλαβών που σε άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να χάσουμε αρκετό χρόνο σε δοκιμές και ελέγχους. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος συμπεριλαμβάνει :

 • Έλεγχο συμπίεσης κινητήρα
 • Πολυμετρικό έλεγχο
 • Ηλεκτρονικό έλεγχο
 • Ανάλυση κινητήρα.

Επίσης συμπεριλαμβάνονται προγράμματα :

 • Παλμογράφου
 • Έλεγχο σήματος CAN
 • Ελέγχου ανάφλεξης

Η προληπτική συντήρηση και ο έλεγχος ενός αυτοκινήτου το κάνει πιο αξιόπιστο με την πάροδο του χρόνου αλλά και ασφαλές. Στο συνεργείο μας μπορείτε να λύσετε προβλήματα παλαιάς αλλά και νέας τεχνολογίας σε αυτοκίνητα όλων των τύπων και κατασκευαστών.

Το συνεργείο μας εγκαθιστά συστήματα κλιματισμού και A/C νέας τεχνολογίας περισσότερο από 10 χρόνια. Επίσης συντηρεί παλαιά Α/C με πλήρωση φρέον αλλά και επισκευάζει παρόμοια συστήματα σε όλα τα είδη των οχημάτων.

Ένας τεχνικός συστημάτων κλιματισμού πρέπει να γνωρίζει τις βασικές αρχές λειτουργίας αυτών των συστημάτων, αλλά επίσης να ξέρει τις ιδιαιτερότητες του κατασκευαστή για να αποφύγουμε λάθη και να έχουμε πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η συντήρηση τους πρέπει να γίνεται βέβαια με προσοχή και ο τεχνικός να έχει τις απαραίτητες γνώσεις.

Είναι πολύ καλό να μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και πιο όμορφη. Είναι κάτι που μας στηρίζει στις καθημερινές δυσκολίες μας ομορφαίνει τις ωραίες στιγμές και πολλά ακόμη που δεν τα προσέχουμε αφού αρκετά από αυτά έχουν γίνει καθημερινότητα στη ζωή μας. Ατό συμβαίνει και με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Ο εξοπλισμός των αυτοκινήτων συνεχώς μεγαλώνει. Τα νέα συστήματα είναι συνήθως συστήματα ασφάλειας αλλά και άνεσης. Το απλό Air-condition όπως και το αυτόματο κλιματιστικό πολύ συχνά είναι στις επιλογές των οδηγών, που προμηθεύονται ένα νέο αυτοκίνητο.

Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας βασίζεται στον κλιματισμό. Τα κυκλώματα θέρμανσης και ψύξης αποτελούν το σύστημα κλιματισμού των οχημάτων. Η επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος μπορεί να δημιουργηθεί ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία ως μια ουσιαστική συνεισφορά για μεγαλύτερη άνεση και βελτίωση των συνθηκών σε ότι αφορά την ασφάλεια οδήγησης.

Η βιομηχανία αυτοκινήτων συνεισφέρει σε αυτή την ανάπτυξη με την τοποθέτηση του συστήματος κλιματισμού σαν στάνταρ εξοπλισμό. Όλα τα σύγχρονα συστήματα ενός αυτοκινήτου είναι απλά στη χρήση.

Η Bosch είναι η εταιρεία που κατασκευάζει μίζες και alternator πάρα πολλά χρόνια στην Ευρώπη και εξοπλίζει πάρα πολλά αυτοκίνητα. Παρέχει λοιπόν στους συνεργάτες της την τεχνογνωσία για τον έλεγχο και την επισκευή αυτών.

Η εξέλιξη των ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συστημάτων στα διάφορα οχήματα έχει φέρει σημαντικές αλλαγές τόσο στην μίζα αλλά και στο σύγχρονο δυναμό δηλαδή τον εναλλακτήρα τάσης ή alternator.

Το κάθε όχημα χρειάζεται ένα καλό δυναμό, σωστής απόδοσης σε ισχύ αλλά και κατασκευαστικά για να διατηρούν όλα τα συστήματα και τα όργανα του οχήματος την αξιόπιστη λειτουργικότητα τους και να επηρεάζουν θετικά τον οδηγό στην χρήση τους κατά την οδήγηση του οχήματος.

Η μίζα είναι ένα εξάρτημα αρκετά πολύπλοκο, αν αναλογιστούμε την κίνηση εμπλοκής του γραναζιού, που κάνει για να μπορέσει να περιστρέψει τον άξονα του κινητήρα και να επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση χωρίς τροφοδοσία ενώ συγχρόνως πρέπει να απεμπλακεί το γρανάζι της απο αυτό του οχήματος.

Η σωστή μίζα είναι απαραίτητη σε όλα τα οχήματα, για αυτό μια συντήρηση πολλές φορές είναι απαραίτητη και σίγουρα πολύ πιο οικονομική από την αγορά νέας μίζας.

Το συνεργείο BOSCH CAR SERVICE STAMATIS  διαθέτει άρτια εκπαιδευμένους μηχανικούς, οι οποίοι με την εμπειρία τους, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του κινητήρα, ενώ συγχρόνως με την επισκευή γίνεται μια μελέτη και ρύθμιση του κινητήρα για την καλύτερη λειτουργία του.

Η επισκευή ενός κινητήρα είναι μια εργασία πολύ σημαντική. Ο μηχανικός πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός διότι μια επισκευή είναι ακριβή και από το αποτέλεσμα της κρίνεται η τύχη του αυτοκινήτου. Η Bosch με την δημιουργία των Bosch Car Service θέλησε να δημιουργήσει πιο ολοκληρωμένα συνεργεία, για την προώθηση τόσο της τεχνολογίας στους συνεργάτες της, αλλά και των γνήσιων ή εφάμιλλων ανταλλακτικών μέσα από το δίκτυο της.

Η πρόοδος στην τεχνολογία των κινητήρων τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλη. Τα κράματα έχουν αλλάξει, η επεξεργασία των μετάλλων το ίδιο, οι συνθήκες λειτουργίας επίσης. Όλα τα παραπάνω βέβαια έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην άνεση και στην ασφάλεια των οχημάτων. Όμως αναμένονται ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια, αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ετοιμαστούμε από σήμερα εάν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και σοβαρότητα.

Όλοι οι κινητήρες νέας τεχνολογίας είναι πολύ καλοί ποιοτικά και σπάνια παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Πολλές φορές ο κατασκευαστής δεν επιτρέπει την λειτουργία του κινητήρα στα όρια απόδοσης του, με βασικό σκοπό την αύξηση του ορίου ηλικίας, αλλά και την εκπομπή καυσαερίων. Αν δεν σεβαστούμε την συγκεκριμένη παρέμβαση του κατασκευαστή, σίγουρα θα έχουμε κάποια προβλήματα με το κινητήρα του αυτοκινήτου μας, πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε. 

Σε επαρχιακές πόλεις αλλά και η Αθήνα χρειάζονται συνεργεία που μπορούν να επιδιορθώνουν κινητήρες. Οι λόγοι μιας επισκευής είναι αρκετοί συνήθως οφείλεται στην καύση του λιπαντικού του κινητήρα, σε υπερβολικό βαθμό, το κόψιμο του εκκεντροφόρου άξονα ή παρόμοια ζημιά.

Τα νέα οχήματα είναι εξοπλισμένα με μια σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων, τα οποία ονομάζονται συστήματα διαχείρισης κινητήρα, ρύθμισης πέδησης, αερόσακου, σασμάν, κλιματισμού, κεντρικού κλειδώματος, φώτων και πολλά ακόμη. Τα συστήματα αυτά διαθέτουν εγκεφάλους για τον έλεγχο της λειτουργίας τους με μικροεπεξεργαστή, που επεξεργάζεται τις πληροφορίες των αισθητήρων και ενεργοποιεί κάποιες βαλβίδες ή σερβομηχανισμούς όταν χρειάζεται, τέτοιες βαλβίδες είναι τα μπεκ, η βαλβίδα ανακύκλωσης, οι κλειδαριές, οι βαλβίδες του ABS στην υδραυλική μονάδα κλπ.

Όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πλέον την υποδομή για μια σωστή διάγνωση. Η διάγνωση στα αυτοκίνητα είναι απαραίτητη και βοηθάει τον τεχνικό στην επιδιόρθωση της βλάβης. Τα πλέον σημαντικά αποτελέσματα της διάγνωσης είναι η ασφάλεια των επιβατών, η καλή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων και η διευκόλυνση του συνεργείου σε περίπτωση επισκευής.

Τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν όλο και περισσότερα συστήματα που ελέγχονται ηλεκτρονικά. Αυτό ενώ δημιουργεί κάποιες καλύτερες προϋποθέσεις στη οδήγηση συγχρόνως ανεβάζει τον πήχη της υποδομής για τα συνεργεία αυτοκινήτων. Για τα παραπάνω συστήματα απαιτείται διάγνωση για γρήγορη και ακριβή αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ο έλεγχος της λειτουργίας των επιμέρους συστημάτων σε ένα όχημα, αυτόματα σημαίνει τον αυτοέλεγχο και την καταγραφή των βλαβών, οι οποίες παρουσιάζονται σε κάποιο σύστημα. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές, στην εκκίνηση με τον αυτοέλεγχο του συστήματος, στην διάρκεια της λειτουργίας με τον ίδιο τρόπο και στο σβήσιμο του κινητήρα, εάν υπάρχει έλεγχος.

Οι εγκέφαλοι των συστημάτων έχουν μία ή και δύο μνήμες αποθήκευσης των βλαβών οι οποίες μπορούν να αναγνωσθούνε με τη διαγνωστική συσκευή και στη συνέχεια να προχωρήσει ο τεχνικός στην επισκευή.

Επίσης μια νέα εποχή για τον χώρο της διάγνωσης ξεκινά με την E-OBD. Με τη διάγνωση E-OBD μπορούμε να διαγνώσουμε όλα τα οχήματα κατασκευής από το 2000 και νεότερα.

Το σύστημα E-OBD ( European Οn board diagnostics) δηλαδή διαγνωστικός έλεγχος επί του αυτοκινήτου αφορά την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία υποχρεούνται όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη να έχουν κοινό σύστημα ελέγχου (αρχής γενομένης από 1/1/2001 για τα επιβατικά οχήματα βενζίνης , με επέκταση μέχρι το 2005 και για diesel και LPG) για εκείνα μόνο τα συστήματα του οχήματος που εμπλέκονται / συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την συμπεριφορά του οχήματος ως προς τους ρύπους .

Μόνο το καλύτερο για το αυτοκίνητό σας
Είμαστε ειδικοί στα πρόσθετα αξεσουάρ και τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου σας. Από μίζες μέχρι πρόσθετη θέρμανση - το μοναδικό εύρος των προϊόντων μας προσφέρει όλα τα είδη ανταλλακτικών και αξεσουάρ υψηλής ποιότητας.

Ιμάντες: Ξεκινήστε αξιόπιστα
Οι ιμάντες κίνησης υπόκεινται σε τεράστιες μηχανικές, χημικές και θερμικές καταπονήσεις. Χαρακτηριστικά όπως υψηλή αντίσταση στην τριβή και διακυμάνσεις της θερμοκρασίας έχουν αναδείξει τους κορυφαίας ποιότητας ιμάντες της Bosch σε ιδιαίτερα επιτυχημένα προϊόντα.

Μπαταρίες: Υψηλή απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής
Το πλήθος εξαρτημάτων που απαιτούν ηλεκτρική τροφοδοσία έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια. Οι μπαταρίες πρέπει λοιπόν να πληρούν όλο και υψηλότερες απαιτήσεις. Οι μπαταρίες εκκίνησης της Bosch έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι αξιόπιστες σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και μπορούν να ανακυκλωθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Συστήματα πέδησης: βέλτιστη ασφάλεια
Ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα ασφαλείας σε ένα όχημα είναι το σύστημα πέδησης. Όλα τα εξαρτήματα πέδησης άπτονται άμεσα της ασφάλειας. Μπορείτε πάντοτε να βασίζεστε στα υψίστης ποιότητας συστήματα και εξαρτήματα πέδησης της Bosch, του Νο 1 κατασκευαστή συστημάτων πέδησης στην Ευρώπη.

Φίλτρα: Καθαρή απόδοση
Τα φίλτρα αποτρέπουν την είσοδο και τη διείσδυση βλαβερών ουσιών στο αυτοκίνητο. Το μεγάλο εύρος φίλτρων της Bosch περιλαμβάνει το κατάλληλο φίλτρο για σχεδόν κάθε τύπο οχήματος.

Μπουζί: Υψηλή απόδοση κινητήρα
Τα μπουζί καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία και απόδοση του κινητήρα. Η Bosch ως πρωτοπόρος της Ευρωπαϊκής αγοράς εγγυάται την υψηλή απόδοση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες τοποθετούν στον πρώτο εξοπλισμό των οχημάτων τους μπουζί Bosch.

Αισθητήρες λάμδα: Εξοικονομήστε χρήματα με κάθε χιλιόμετρο που οδηγείτε
Το 1976, η Bosch κυκλοφόρησε τον πρώτο αισθητήρα λάμδα στην αγορά. Από τότε, έχουν πωληθεί περισσότερα από 250 εκατομμύρια αιθητήρων. Ο αισθητήρας αποτελεί εξάρτημα του συστήματος ψεκασμού και προσφέρει τεράστια εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου - αλλά μόνο εάν ελέγχεται και αντικαθίσταται τακτικά.

Τεχνολογία φωτισμού: Περισσότερο φως - καλύτερη ορατότητα
Οι αυξανόμενοι ρυθμοί κίνησης στο δρόμο και οι υψηλότερες ταχύτητες σημαίνουν υψηλότερες απαιτήσεις για συστήματα φωτισμού των αυτοκινήτων. Η Bosch παρέχει μεγάλο εύρος από κορυφαίας ποιότητας συστήματα φωτισμού - από προβολείς εργασίας μέχρι πρόσθετα μπροστινά ή οπίσθια φανάρια.

Σύστημα παρκαρίσματος Parkpilot: Τα μάτια στην πλάτη σας
Τα παράξενα σχήματα διαφόρων πλαισίων μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο δαπανηρών συγκρούσεων κατά τη στάθμευση με όπισθεν. Το σύστημα παρκαρίσματος Parkpilot της Bosch μπορεί να γίνει η έκτη σας αίσθηση και να σας βοηθήσει να αποφύγετε τη δημιουργία κάθε είδους αμυχής - μεγάλης ή μικρής - κατά τους ελιγμούς ή τη στάθμευση.

Υαλοκαθαριστήρες: Καλή ορατότητα για πρόσθετη ασφάλεια
Με νέου τύπου ελαστικό, βελτιωμένη τεχνολογία μάκτρου και δοκιμασμένη απόδοση μακράς διαρκείας, οι υαλοκαθαριστήρες μας διασφαλίζουν την ιδανική ορατότητα και αυξημένη ασφάλεια.

Συστήματα ανάφλεξης: Ουσιαστικά σημαίνει ιπποδύναμη
Διαθέτουμε ο,τιδήποτε χρειάζεται ο κινητήρας κσας για να ξεκινήσει τέλεια: Μπουζί, κυκλώματα ανάφλεξης, στοιχεία ανάφλεξης και πλαστικές προστατευτιές πίπες.

Κόρνες και κλάξον: Ισχυρά ηχητικά σήματα για ασφαλή οδήγηση
Τα κλάξον και οι κόρνες υψηλής απόδοσης της Bosch παράγουν καθαρό ήχο προειδοποίησης και είναι αποτελεσματικές κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Κατασκευάζονται από ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά και μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε κάθε αυτοκίνητο.Το συνεργείο BOSCH CAR SERVICE STAMATIS  έχει αποκτήσει εμπειρία και γνώση στον τομέα των μηχανολογικών αλλά και ηλεκτρονικών / ηλεκτρικών συστημάτων των αυτοκινήτων.

Το service του αυτοκινήτου είναι μια σοβαρή εργασία. Αυτό φαίνεται μάλιστα από τη σημασία που δίνουν στο service όλοι οι κατασκευαστές οχημάτων. Σκοπός του Service είναι η διατήρηση του κινητήρα και των συστημάτων του αυτοκινήτου σε καλή κατάσταση.

Πάρα πολλοί οδηγοί σκέφτονται το service ενός αυτοκινήτου που πρόκειται να αποκτήσουν σύντομα, πολύ πριν το αποκτήσουν. Αυτό είναι σωστό σε μεγάλο βαθμό, όπως και οι εναλλακτικές λύσεις που έχουν να είναι μέσα σε κάποια πλαίσια τεχνικά αλλά και οικονομικά. Η προληπτική συντήρηση και ο έλεγχος ενός αυτοκινήτου το κάνει περισσότερο αξιόπιστο με την πάροδο του χρόνου αλλά και ασφαλές.

Με πλήρη γκάμα γνήσιων ή εφάμιλλων ανταλλακτικών (Bosch) και σύμφωνα πάντα με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οδηγιών των διαφόρων κατασκευαστών, δίνει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα του αυτοκινήτου, μηχανικό, ηλεκτρικό, στους τροχούς καθώς επίσης σε άλλους τεχνικούς τομείς.

Τo service είναι μια υπεύθυνη εργασία, όπου το συνεργείο έχει τον πρώτο λόγο. Τα καλά ανταλλακτικά είναι απαραίτητα σε ένα service διότι ο πελάτης σίγουρα θέλει ένα ασφαλές αυτοκίνητο κάτι που μόνο ένα υπεύθυνο συνεργείο μπορεί να του το προσφέρει.

Το service συμπεριλαμβάνει διάφορες αλλαγές εξαρτημάτων όπως μπουζί ανάφλεξης, λάδια κινητήρα, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο βενζίνης, πρόσθεση αέρα στα λάστιχα συμπεριλαμβανομένης της ρεζέρβας και μια σειρά καθαρισμούς εξαρτημάτων, τα οποία βοηθούν το αυτοκίνητο να λειτουργήσει πιο σωστά και πιο φιλικά προς τον οδηγό αλλά και το περιβάλλον.

Bosch - Service Stamatis

Το δίκτυο Bosch Car Service αντιπροσωπεύει την άριστη εξυπηρέτηση πελατών, τις σωστές τιμές και την άρτια κατάρτιση σε όλες τις μάρκες οχημάτων. Η εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων μας είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μας με την Robert Bosch GmbH. Τα περισσότερα αξεσουάρ και ανταλλακτικά προέρχονται από την ποιότητα της Bosch.

Η Ιστορια μας

20 χρόνια θεωρία και πράξη στο αυτοκίνητο.

Επικοινωνία

 • Βιομηχανική περιοχή Στενημάχου
 • +30 23320 41263
 • +30 6979225683 ανάγκης
 • +30 6973488415 what's up