8:00 - 17:00
  • +30 23320 42942

  • servicestamatis@hotmail.com

servicestamatis

servicestamatis

servicestamatis Μηχανικά, ευθυγράμιση 3d, ζυγοστάθμιση

servicestamatis

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει ημερολογιακά εδώ και λίγες μέρες και ήδη έχει αρχίσει να ανθίζει ολόκληρη η φύση και να γεμίζει η ατμόσφαιρα με γύρη, να ανεβαίνει η θερμοκρασία και ο ήλιος θα γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο καυτός. Πριν λοιπόν μας… κάψει ο Ιούνιος αλλά και οι επόμενοι μήνες του καλοκαιριού, καλό είναι να κάνουμε μια προετοιμασία στο αυτοκίνητό μας, γιατί όπως σοφά λέει ο λαός μας «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

 

  1. Έλεγχος του air condition 

    Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα και διαπιστώσετε ότι το air condition δεν βγάζει κρύο αέρα, καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο από τώρα. Βέβαια όπως -συνήθως- αναφέρεται στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή καλό είναι το air condition να τίθεται σε λειτουργία ανά τακτά διαστήματα (και το χειμώνα) προκειμένου να λιπαίνονται οι σωληνώσεις. Αν λοιπόν το air condition δεν αποδίδει όπως πρέπει και απλά ο αέρας που βγάζει στην χαμηλότερη σκάλα είναι απλά δροσερός, τότε χρειάζεται φρέον και έλεγχος των σωληνώσεων για πιθανή διαρροή. Το κόστος ελέγχου του air condition κυμαίνεται περίπου γύρω στα 30 ευρώ.

  2. Τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα

    Τα καλύμματα στα καθίσματα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να προστατευτούν οι εργοστασιακές επενδύσεις του αυτοκινήτου από τον ιδρώτα, τη γύρη και την σκόνη που συσσωρεύονται και κατακάθονται σε αυτά. Καλό είναι να προτιμήσετε βαμβακερά καλύμματα που είναι πιο δροσερά και απορροφούν καλύτερα τον ιδρώτα. Το κόστος ενός σετ καλυμμάτων για όλο το σαλόνι ξεκινά περίπου από τα 40 ευρώ, ενώ με τα μισά χρήματα υπάρχουν και τα «πλατοκαθίσματα» για τα εμπρός καθίσματα, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα ότι τοποθετούνται και αφαιρούνται εύκολα για να πλυθούν, αλλά καλύπτουν μόνο την μπροστινή επιφάνεια των καθισμάτων.

  3. Ενυδάτωση των πλαστικών και τσιμουχών

    Με το κρύο οι τσιμούχες που υπάρχουν στις πόρτες χάνουν την ελαστικότητά τους και σκληραίνουν. Έτσι αν δεν ενυδατωθούν με απλή βαζελίνη ή με ειδικό ενυδατικό σπρέι θα ξεραθούν με την ζέστη και θα αρχίσουν να κόβονται και να κάνουν ρωγμές. Καλό είναι δύο φορές το χρόνο να λιπαίνονται, όχι μόνο οι τσιμούχες αλλά και τα πλαστικά χωρίς χρώμα που υπάρχουν στο αμάξωμα (π.χ. οι προστατευτικές λωρίδες στους προφυλακτήρες και στις πόρτες και η σχάρα στην βάση του εμπρός παρμπρίζ).

  4. Υγρά ψυγείου

    Απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή λειτουργία της μηχανής, είναι η αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος ψύξης.

    Σηκώστε το καπό  και ελέγξτε τη στάθμη των υγρών του κυκλώματος ψύξης, που θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με τα σωστά αντιψυκτικά.

    Ελέγξτε με προσοχή και το ίδιο το ψυγείο για την περίπτωση διαρροής